Vull tornar a ballar!

“VULL TORNAR A BALLAR!”.

PROPOSTA DIDÀCTICA PER A EDUCACIÓ INFANTIL I CICLE INICIAL

Grup d’educació SABER.

Les propostes de treball que fem pels infants de 3 a 6 anys, algunes de les quals són vàlides també fins a 8 anys,  parteixen del conte “Vull tornar a ballar!”. Aquest narra el viatge cap a Europa d’una nena siriana, que, junt amb la seva família, ha de marxar del seu país per culpa de la guerra.

Per una banda, s’hi  presenten diferents activitats  per a la comprensió del conte que fan imaginar les vivències dels infants refugiats que fugen d’una guerra. Per l’altra, hi ha propostes de representació i reflexió amb els infants, que poden conduir a petits projectes participatius per a la sensibilització en l’entorn proper.

Utilitzant algunes d’aquestes propostes, els infants arriben a conèixer bé les vivències dels infants refugiats i a empatitzar–hi molt. Igualment, sorgeixen moltes situacions que els ajuden al coneixement i gestió de les pròpies emocions. Finalment, desenvolupen  consciència sobre la necessitat  i importància dels Drets Humans en general i, el dret d’asil concretament.

Tot seguit teniu l’enllaç als materials que us ajudaran a portar a terme les diferents propostes:

PROPOSTA DIDÀCTICA: EINES EDUCATIVES PER ENTENDRE I ACTUAR VERS LA SITUACIÓ DE LES PERSONES REFUGIADES I LES MIGRACIONS.

TEXT DEL CONTE VULL TORNAR A BALLAR!, PER A EXPLICAR I ESCOLTAR-LO AMB EL COS.

TEXT DEL CONTE VULL TORNAR A BALLAR! PER A EXPLICAR-LO PROJECTAT  (Versió llarga)

TEXT DEL CONTE VULL TORNAR A BALLAR! PER A EXPLICAR-LO PROJECTAT  (Versió curta)

Il·lustracions del conte

MALETA PEDAGÒGICA PER A LES ESCOLES (disponible al CRP del Berguedà).

-CONTE VULL TORNAR A BALLAR!, EN FORMAT LLIBRE, DE L’EDITORIAL L’ALBÍ.

 

Deixa un comentari